Home » ICT » Een computer beveiligen, hoe doe je dat?

Een computer beveiligen, hoe doe je dat?

Heb je recentelijk een computer gekocht en wil je ook op het internet gaan surfen? Dan is het verstandig om je computer goed te beveiligen tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit. Cybercriminaliteit is niet alleen een groeiend probleem in het buitenland, maar ook in Nederland. Dat heeft ermee te maken dat er veel geld te verdienen valt met cybercriminaliteit. Het beveiligen van een computer is zeker niet moeilijk, maar het is verstandig dat je dit op de juiste manier aanpakt. Dit moet je nooit zelf doen, want je hebt dan geen real-time beveiliging en het is belangrijk dat je dat wel hebt. In dit artikel vind je meer informatie over hoe je je computer het beste kan beveiligen. 

Schaf een antivirus pakket aan 

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen moet je nooit je computer zelf beveiligen, want je hebt dan geen real-time beveiliging. Real-time beveiliging houdt in dat er constant word gekeken of je in het vizier bent van cybercriminaliteit. Daarom is het ook aan te raden om aan Antivirus pakket te installeren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan McAfee Antivirus. Door een Antivirus pakket te installeren kun je je complete computer beschermen tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit. Hierbij kun je denken aan virussen, phishing en hackaanvallen. 

Een beveiliging bied geen 100% garantie 

Wanneer je een antivirus pakket wilt installeren, dan maak je een verstandige keuze aangezien je dan goed beschermt bent tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit. Echter, het is belangrijk om te weten dat een antivirus pakket zoals Avast Antivirus nooit 100% garantie biedt dat je geen slachtoffer word van cybercrime. Dit heeft ermee te maken dat cybercriminelen antivirusscanners kunnen omzeilen, maar ook dat er soms gebruik gemaakt word van ‘day-zero’ exploits. Dit zijn fouten in systemen die niet bekend zijn bij de ontwikkelaars van deze systemen. Het komt zelden voor dat cybercriminelen dit kunnen gebruiken, maar dit is wel de reden waarom een virusscanner geen 100% garantie biedt.

Wat zijn de voorkomendste vormen van cybercrime? 

Naast het installeren van een antivirus pakket, is het wel belangrijk om te weten welke vormen van cybercriminaliteit er zijn en hoe je dit kunt voorkomen. Er zijn namelijk bepaalde aanvallen die niet gedetecteerd kunnen worden door een antivirusscanner. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan oplichting en spoofing. Dit zijn daarom ook een van de voorkomendste vormen van cybercrime. 

Leer je kinderen om te gaan met het internet 

Als je kinderen hebt, is de kans groot dat je kinderen over een computer, spelcomputer of een mobiele telefoon beschikken. Al deze apparaten staan verbonden met het internet dus de mogelijkheid is aanwezig dat je kinderen in aanraking komen met de verkeerde personen. Hierbij kun je denken aan pedofielen, cybercriminelen, maar ook aan afpersers. Het is erg belangrijk dat je de gevaren van het internet aan je kinderen uitlegt, maar ook regelmatig in de gaten houdt wat je kinderen op het internet aan het doen zijn. Het is vervelend om als ouder toegang te vragen tot de apparaten van je kinderen, maar gelukkig hoef je dit niet te doen als je een antiviruspakket met ouderlijk toezicht installeerd op de apparaten van je kinderen. 

Post Tag With :

Comments are closed.